Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kış çorbası
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
5.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Unu, iki kaşık tereyağında sararana kadar kavurun. Kalan tereyağı ve salçayı kavurun. Kavrulmuş unu ocağa koyup suyu yavaş yavaş karıştırarak katın. Üzerine kavrulmuş salça, tuz ve karabiber ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında sütü döküp bir taşım daha kaynatın.

Mısırlı havuçlu pilav
2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy havuç
4 adet taze soğan
1 çay bardağı mısır
1/2 demet kıyılmış dereotu
2.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Pirinci yıkayıp süzün. Yağı kızdırıp pirinci iki-üç dakika kavurun. Üzerine halka şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip üç dakika daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika pişirin. İnce kıydığınız taze soğan, dereotu ve mısırı da tencereye ekleyin. 15 dakika çok kısık ateşte demlendirin.

Meyveli pastacıklar
3 adet yumurta
6 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz badem
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Kreması için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata İçi için:
Kivi, muz, elma ve çilek
Kaynamış su bulunan bir kabın içine cam bir kase koyun ve yumurta ve şekeri bu kasede mikserle beş dakika çırpın. Kabı sudan çıkarın; un, kakao, toz badem ve portakal kabuğu ilave ederek çırpın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ikişer çorba kaşığı dökün. 180 derece fırında 13 dakika pişirin. Krem şanti, kakao ve sütü mikserle çırpın. Meyveleri doğrayın. Kurabiyelerin düz yüzeyine erimiş çikolata ve krema koyun, meyve dizip üstüne tekrar bir kurabiye kapatın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA