Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli dana haşlama

Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Et, soğan, havuç ve patatesi bütün olarak tencereye koyun. Maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. 25 dakika haşlayın, sebzeleri çıkarın. Bir tavaya margarini koyun. Patates, havuç ve domatesi büyükçe doğrayın, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayın, soteleyin. Haşlanmış eti dilimleyin, sebzelerle servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. bütün dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Peynirli soğan çorbası
Ekmekleri margarin ve sıvı yağ karışımında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Aynı yağa ince kıyılmış soğanları atın. Pembeleşince unu ekleyin. Bir-iki dakika kavurup et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek parçalarını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırarak servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
1 kahve fincanı kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Hurmalı kurabiye
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış hurma, un ilave edip kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük muffin kalıplarına karışımdan ikişer çorba kaşığı koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
20 adet hurma
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA