Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarmısaklı levrek

Balıkları kılçıklarını çıkarıp dörde bölün. Kafasını ve kemiklerini su ve tuz koyarak kaynatın. Soğutup süzün. Jülyen doğranmış biberleri zeytinyağında soteleyin. İnce kıyılmış sarmısak ve maydanozu ekleyin. Balık dilimlerini tavaya koyun. Baharatları ekleyip kapağı kapalı olarak bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
2 adet iri levrek
20 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
2.5 su bardağı su

Bulgurlu paçanga
Pastırmayı doğrayıp tereyağında kavurun. İnce kıyılmış sivri biber, küp doğranmış domates, bulgur, rendelenmiş peyniri katıp karıştırın. Yufkaları 12 adet üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısımlarına harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 çorba kaşığı ince bulgur
100 gr. kaşar peyniri
3 adet yufka
3 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu

Keşkül
Sütü tencereye alın, yarım çay kaşığı tuzu ilave edip ısıtın. Sıcak suda bekletilmiş bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin. Yarım su bardağı suyla pirinç ununu açıp tencereye ilave edin. Bademleri de sütün içine ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin, Hindistan cevizini katın. Tüm malzemeleri kaşıkla aynı yönde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince kaselere doldurun.

MALZEMELER
5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı badem
3 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA