Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Paskalya çöreği

Unu bir kaba eleyip ortasını açın. Mayayı koyup ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve iki dakika bekleyin. Ardından iki adet yumurtayı, margarini, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan tuzu ve suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölün. Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup 10 dakika daha dinlendirin. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürüp 175 dereceli fırında pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. un
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Etli taze patates
Patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak su dolu bir kasede iki-üç dakika bekletin. Sonrasında bir tencereye patatesleri, eti, yağı, kimyonu, salçayı, küp doğranmış sivri biberi, soğanı, sarmısağı ve tuzu aktarıp iyice harmanlayın. Hiç su katmadan, 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. küçük boy patates
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
3-5 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
Tuz

Şeker börek
Milföy hamurlarını un yardımıyla hafifçe açın ve her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırın. Harcı milföylere bölüştürün. Milföyleri katlayıp şeker paketi gibi kıvırın. Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet yumurta sarısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA