5 günlük hava durumu
17 Nisan 2011, Pazar
Bugün ne pişirsem?

Bugün ne pişirsem?

Patlıcan pizzası
2 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
3 diş sarmısak
6 dal taze soğan
4 adet domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
100 gr. kaşar peyniri
Patlıcanların kabuklarını soymadan dilimleyin. Tuzlu suda bekletip kurulayın. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Ezilmiş peynir, kıyılmış taze soğan, sarmısak, karabiber, pul biber ve tuzu karıştırıp patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerine dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri rendesi koyup fırında 10 dakika daha pişirin. Patlıcanlı pizzayı sıcak servis yapın.

Tavuklu sigara böreği
2 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
50 gr. beyaz peynir
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
4 dal maydanoz
Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Üzerine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu ve yumurtayı ekleyip çırpın. Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız harçtan koyup rulo yapın ve ucunu suya batırıp kapatın. Kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
Ispanaklı ekmek (16.04.2011)
Paskalya çöreği (15.04.2011)
Bugün ne pişirsem? (14.04.2011)
Kıymalı semizotu (13.04.2011)
Bu gün ne pişirsem? (12.04.2011)
Bugün ne pişirsem? (11.04.2011)
Bugün ne pişirsem? (10.04.2011)
Enginar dolması (09.04.2011)
Ürüklü çorba (08.04.2011)
Bugün ne pişirsem? (07.04.2011)
ARŞİV