Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında kabuklu patates

Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayıp yıkayın. Sonra elma dilimleri gibi doğrayın. Biberleri iri küpler halinde doğrayın. Doğranmış patates ve biberleri bir kaba aktarın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu katıp harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye koyup 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
1 kg. taze patates
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kırmızı pul biber, kekik, nane, tuz

Bahar pilavı
Soğanı rendeleyip yağda kavurun. Üzerine pirinci ve kesme şekeri ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü ve fıstığı koyup üzerine suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış yeşillikleri ve baharatları ilave edip limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
Yeni bahar
Tarçın
Tuz
Karabiber
1'er demet dereotu, nane, maydanoz
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Cevizli pekmez tatlısı
Cevizin bir kısmını süslemek için ayırıp geri kalanını dövün. Yağ, un, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırın. 20 santim çapında bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkarın. Sıcakken üzerine pekmez dökün. Hazırladığınız tatlıyı baklava dilimleri şeklinde kesin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1/2 çay bardağından biraz fazla tahin
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA