Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu kapama

Doğranmış kuzu etini, margarini, doğranmış yeşil soğanı, kıyılmış marulu, doğranmış pazıları, halka halka doğranmış havuçları, suyu, toz şekeri, tuzu, karabiberi ve pul biberi, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et pişince, bir kahve fincanı suda eritilmiş unu tencereye döküp beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip ince kıyılmış dereotunu üzerine serpip karıştırın.
MALZEMELER
700 gr. kuzu eti
3 çorba kaşığı margarin
12 dal taze soğan
3 yaprak marul
1 demet pazı
2 adet havuç
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, pul biber
2 çorba kaşığı un
1 demet dereotu

Fasulye salatası
Fasulyeyi yıkayıp temizledikten sonra verev doğrayın. Tuz eklenmiş az suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta limon suyu, sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Doğranmış domatesleri üzerine koyun. Sütle ezilmiş peyniri üzerine serpiştirin.
MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates l100 gr. beyaz peynir
1 kahve fincanı süt
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber

Cevizli tartölet
Kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip bıçak yardımıyla yoğurmadan hamur yapın, yağlı kağıda sarıp 30 dakika bekletin. Tartların içini hazırlamak için bütün malzemeyi karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartölet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
İçi için: 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA