Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolata soslu muhallebi

Süt ve pudra şekerini karıştırın. Üstüne vanilyayı ekleyerek iyice çırpın. Kısık ateşe koyun. Mısır ununu, iki çorba kaşığı sütte eritin, karışıma ekleyin. Kaynatmadan kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi kuplara ya da puding kalıplarına paylaştırın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine çikolata sosu döküp dövülmüş fındık serperek servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı mısır unu Üzerine:
Hazır çikolata sos

İrmik paneli sebzeli nuar
Etleri sırasıyla una, yoğurtla çırpılmış yumurtaya ve irmiğe bulayın. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Diğer yandan jülyen doğradığınız sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Üzerine irmik, tuz, karabiber ve pul biber serpin. 2-3 dakika daha soteleyip etle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
4 adet ince dövülmüş nuar İrmik pane için:
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta Garnitür için:
2'şer adet sivri biber, kırmızı biber ve kabak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı irmik
Tuz, karabiber, pul biber


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA