Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kırmızı biber dolması
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyın, zeytinyağı hariç kalan malzemeyle harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Enginar salatalı tavuk
4 adet enginar
4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1/2 su bardağı yulaf unu
7 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı hardal
3 adet limonun suyu
2 çay kaşığı toz hardal
Tuz
Karabiber
Yulaf unu, zeytinyağının yarısı, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavukları bu sosa bulayıp 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalan zeytinyağını, altı çorba kaşığı limon suyuyla karıştırın. Toz hardal, biraz tuz ve karabiber ekleyip çırpın. Enginarları jülyen doğrayıp servis tabağına alarak üzerine sosu dökün. Tavukları üzerine yerleştirerek servis yapın.

Yulaflı çikolatalı müsli
3 paket 80 gr'lık bitter çikolata
1.5 su bardağı yulaflı müsli
2 çorba kaşığı pekmez
80 gr. beyaz çikolata
Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Üzerine müsli ve pekmezi ilave edip karıştırın. Karışımdan çorba kaşığı ile parçalar kopartarak yağlı kağıt üzerine alın. Ilındıktan sonra üstlerini benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA