Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patlıcanlı tavuk çorbası
2 adet patlıcan
200 gr. tavuk göğsü
8 su bardağı tavuk suyu
4 diş ezilmiş sarmısak
1 adet limonun suyu
2 dal kıyılmış nane
4 adet domates
Kekik
Tuz
Karabiber
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletip kızartın. Tavuk suyu, tavuk etleri, sarmısak, yarım limonun suyu, karabiber ve tuzu 15 dakika pişirin. Tavuğu sudan alıp küp küp doğrayın. Üzerine nane ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan suya küp doğranmış domates ve kekiği ekleyip, 15 dakika pişirin. Patlıcanları ve tavuğu ekleyip bir taşım kaynatın.

Peynirli bezelye
1/2 kg. bezelye
250 gr. taze orta sert beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 diş sarmısak
2 adet domates
1'er çay kaşığı safran ve köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3-4 dal maydanoz
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Peyniri dilimleyip tereyağında kızartın. Tavada kalan tereyağını bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ ilave edin. İnce rendelenmiş soğan ve sarmısakları kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin. Baharatları ve tuzu ilave edip beş dakika kavurun. Bezelye ve suyu ilave edin. 20 dakika sonra peyniri de tencereye ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Böğürtlenli çikolatalı mus
200 ml. krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
160 gr. bitter çikolata Üzerine:
1 su bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı su
80 gr. beyaz çikolata
Kremayı pudra şekeriyle çırpın. Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurup buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra kaselere sıkın. Böğürtlenleri, pudra şekerini ve suyu hafif ılıtıp kremanın üzerine gezdirin. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA