Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ada köftesi

Kıymaya rendelenmiş soğan, ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, yumurtalar ve baharatları ekleyerek suluca bir köfte harcı elde edin. Unu geniş bir tabağa koyun. Köfte harcından kaşıkla alarak unun içine koyun. Fazla ununu silkeleyip kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
1/2 kg. kıyma
1/2 kg. ekmek içi
3 adet soğan
2 adet yumurta
Tuz ve karabiber Üzeri için:
1 su bardağı un

Acılı poğaça
Maydanozu ince kıyın. Peyniri ezin. Tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın, yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
100 gr. beyaz peynir
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
3 dal maydanoz

Soslu meyveli toplar
Rendelenmiş elma, ezilmiş muz, dövülmüş ceviz ve toz haline getirilmiş bebe bisküvilerini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak kup bardağının içine koyun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema, kakao, toz şeker ve nişastayı ilave edin. Sosu topların üzerine dökün. Buzdolabında soğutarak servis yapın.
MALZEMELER
1 adet elma
1 adet muz
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 paket bebe bisküvisi
80 gr. bitter çikolata
1 paket krema
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA