Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nar ekşili pirzola

Pirzolaları nar ekşisi, süt ve zeytinyağı karışımında bir gece bekletin. Ertesi gün süzüp pirzolaların üzerindeki suyun tamamen gitmesi için kağıt havluyla kurutun. Baharatları ekleyip ızgarada veya yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Yanında dilediğiniz garnitürle servis yapın.
MALZEMELER
6 kalem pirzola
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, tuz, karabiber

İçli köfte
İç malzeme için; yağ, tuz, soğan ve kıymayı kavurun. Soğanlar sararınca biberleri ve cevizi ilave edip kavurun. Dışı için verilen tüm malzemeyi, macun kıvamına gelinceye kadar, elinizi suyla ıslatarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirin. İçine iç malzemesinden koyup yuvarlayıp kapatın. Tuz eklenmiş suda 10 dakika haşlayın.
MALZEMELER
300 gr. taze fasulye
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 adet orta boy domates
1 diş dövülmüş sarmısak
Tuz



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA