Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı et sote

Bir kaşık margarini erittiğiniz tavada eti kavurun. Eti tavadan alıp kalan yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük doğranmış mantarları kavurun. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
300 gr. bonfile
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber

Bezelye çorbası
Patates, domates ve soğanı küçük küçük doğrayın. Sarmısak ve maydanozu ince kıyın. Margarini tencereye alın. Önce soğanları kavurun. Ardından patates, sarmısak, maydanoz ve dereotunu ekleyin. Beş dakika daha kavurup domatesi ilave edin. Yine beş dakika daha pişirip et suyunu katın. Su kaynayınca bezelyeyi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 demet dereotu
4 diş sarmısak
6 su bardağı et suyu
1 demet maydanoz l1 su bardağı bezelye
Tuz-karabiber

Kayısılı püreli dondurma
Kayısıları sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve şekeri kaynatın. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurma koyarak servis yapın.
MALZEMELER
25 adet kayısı
18 adet kesme şeker
1 paket vanilya
2 kahve fincanı su
1 su bardağı badem
Dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA