Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Pazılı barbunya
3 demet pazı
1/2 kg. ayıklanmış barbunya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Barbunyayı haşlayın ve süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış pazıyı ilave edin. Beş dakika kavurduktan sonra haşlanmış barbunya ve sütü tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Tavuklu milföy böreği
4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
Tuz
Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavukları zeytinyağında iki dakika kavurun. İnce kıyılmış soğanı, sivri biberi, domatesi ve tuzu ekleyerek beş dakika harlı ateşte pişirin. Yumuşamış milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarına hafifçe bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Portakallı kek
4 adet yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
3 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 tutam tuz Sosu için:
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı pudra şekeri
Üzerine 80 gr. çikolata
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve toz şekerle çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Yumurta aklarını kar haline getirip karışıma ekleyin. Kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sosu için verilen malzemeleri karıştırıp keki ıslatın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı üzerine dökün.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA