Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domates yahnisi

Bir tencerede tereyağını eritip üzerine etleri ekleyin. Arada bir karıştırarak suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Sonra üzerine arpacık soğanları ve suyu ekleyip 10 dakika birlikte sote edin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirip ardından doğranmış domates, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerine kekik serperek servis yapabilirsiniz...
MALZEMELER
6 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuşbaşı et
2 adet sivri biber
25 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı sıcak su l 1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kekik

Tarçınlı kurabiye
Tereyağı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurtayı çırpın. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve fındığı ekleyip yoğurun ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlak kalıplarla kesin, yarısının üzerine küçük kalıplarla delikler açın. Yağlı kağıt serilmiş tepside 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı deliksiz kurabiyelerin üzerine sürün, delikli kurabiyeleri üzerine kapatın. Çikolatayla süsleyin.
MALZEMELER
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tutam tuz
2 paket bitter çikolata

Meyveli jöle
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Vişneyi de jöleye karıştırın. Meyvelerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Kavunun içini bir kaşıkla oyup çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi, kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca çıkarıp bekletmeden servis yapın.
MALZEMELER
1 paket vişne jölesi
1 adet elma
1 adet muz
1 fincan vişne
1 adet küçük kavun



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA