Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ispanaklı tavuk
4 adet tavuk göğsü
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Pul biber
Tavuk göğüslerini haşlayıp incecik didin. Yağlanmış fırın kabına alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp temizleyin. Doğranmış soğan ve ıspanak yapraklarını margarinde kavurun. Baharatları katın. Tavukların üzerine ıspanağı yayın. Ayrı bir kapta, unu biraz margarinde kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Ispanakların üzerine sosu yayın. En üste kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Bisküvili puding
3 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet portakalın suyu
1 paket kakaolu bisküvi
Pudingi sütle koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve ince dövülmüş bisküvileri ilave edin. Bu karışımı kuplara pay edin ve buzdolabında iki saat bekletin. Soğuk pudingleri buzdolabından çıkarıp üzerlerini gofret ve meyveyle süsleyip servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA