Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Yüksük çorbası
250 gr. hazır mantı
4 çay bardağı+6 su bardağı su
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı nar ekşisi
Nane
Tuz
Pulbiber
Akşamdan ıslattığınız nohudu 4 çay bardağı suyla haşlayıp süzün. Tencereye yağı koyun, unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı katıp biraz daha kavurun. 6 su bardağı suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığında mantı ve önceden yarım haşladığınız nohudu ilave edin. Tuz, pul biber ve nar ekşisini de ekleyip mantılar pişene kadar kaynatın. Nane serperek servis yapın.

Zeytinli tavuk
8 adet tavuk but
4 adet sivri biber
15 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
2 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı ince bulgur
Doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Tavuk butlarını da koyup karıştırarak pişirmeye devam edin. Zeytinleri de koyun. Salçayı, sarımsağı, küp doğranmış domatesleri de koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. En son ince bulguru da koyup 10 dakika daha pişirin.

Ton balıklı salata
2 demet taze soğan
2 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. ton balığı
Tuz
Karabiber
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA