Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem

Ispanak kroket
1.5 su bardağı haşlanmış pirinç
250 gram haşlanmış ıspanak
250 gram beyaz peynir
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
1 diş dövülmüş sarımsak
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Pirinç, ıspanak, beyaz peynir, parmesan peyniri, dereotu, yumurta, sarmısak, limon kabuğu, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Elinizi ıslatıp harçtan kroketler hazırlayın. Bir tepsiye dizip oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında 30 dakika bekletip kızgın sıvı yağda kızartın.

Kuzu etli patates
1 kg. patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyup doğrayın. Biberleri ince, soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları kıyın. Patatesleri tencereye alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip harmanlayın. Sıcak suyu ilave edip 10 dakika hızlı ateşte, 30 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.

Pirinç unlu profiterol
1 su bardağı + 1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
3 adet yumurta
1 tutam tuz
1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
1/2 çay bardağı toz şeker İçi için:
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema
Su, tuz ve tereyağını bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan iki, üç dakika sonra ocağı kısıp sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra toz şekeri ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edip elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 derece fırında pişirin. Kremayı kaynama noktasına getirin, çikolataları içine atıp eritin. Hamurların içine kremadan doldurun. Üzerine de krema döküp servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA