Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli patates

Patateslerin kabuklarını soyup bütün olarak su dolu bir kasede iki-üç dakika bekletin. Bir tencereye patates, et, yağ, kimyon, salça, doğranmış sivri biber, kıyılmış soğan, dövülmüş sarmısak ve tuzu koyup iyice harmanlayın. Hiç su katmadan 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. küçük boy patates
500 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 diş sarmısak
4 adet sivri biber
1/2 çay bardağı su
Tuz
Kimyon
Karabiber

Çökelek salatası
Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivri biberi doğrayıp bir kapta karıştırın. Üzerine ufaladığınız çökeleği katın. Ardından üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin ve malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına aktararak servis yapın.
MALZEMELER
100 gr. çökelek
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Pekmezli cheesecake
Bisküviyi robottan geçirin. Eritilmiş tereyağıyla yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine bastırarak döşeyin ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın. İçine labne peyniri, pudra şekeri, lor peyniri, vanilya ve pekmezi katıp karıştırın. Bisküvili karışımın üzerine dökün. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Buzdolabında iki-üç saat dinlendirin.
MALZEMELER
2 paket kepekli bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı İçi için:
2 çay bardağı pekmez
3 adet yumurta
4 paket labne peyniri
1.5 su bardağı pudra şekeri
200 gr. tatlı lor peyniri
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA