5 günlük hava durumu
28 Temmuz 2011, Perşembe
Bugün ne pişirsem?

Havuç kızartması

Havuçları yıkayıp temizleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. Unu bir kaba alıp üzerine su ekleyerek akıcı bir hamur hazırlayın. Üzerine tuz ve salçayı ekleyin. Havuçları karışıma bulayıp kızartın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. havuç
1 çay bardağı un
1/2 çay kaşığı domates salçası
1/2 kg. yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz

Peynirli patatesli kek
Patates ve havucu haşlayıp küp küp doğrayın ve az yağda kavurun. Büyük bir kabın içine ince kıyılmış maydanozları, yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştırın. Sonra patatesli karışımı, baharatları, unu, kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

Sütlü vişneli tatlı
Süt dışındaki malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar karışıma ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blender'da çekip tatlının üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı Hindistancevizi
6-8 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı Sosu için:
250 gr. vişne
4 tatlı kaşığı esmer şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
Bugün ne pişirsem? (27.07.2011)
Etli patates (26.07.2011)
Pazı dolması (25.07.2011)
Bugün ne pişirsem? (24.07.2011)
Kırmızı biber dolması (23.07.2011)
Sebzeli semizotu (22.07.2011)
Şiş köfte (21.07.2011)
Tavuklu semizotu (20.07.2011)
Cevizli biftek sarma (19.07.2011)
Fındıklı muffinler (18.07.2011)
ARŞİV