Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü kuzu gerdan

Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvı yağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı, alüminyum folyo ile kapatarak buzdolabında bir saat bekletip önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bademleri iki-üç dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada badem ve fıstıkları kavurun. Etler piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş badem ve fıstıkları serperek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet kuzu gerdan
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı renkli tane biber
4-5 dal kıyılmış taze kekik
2 çorba kaşığı tatlı badem
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

Mantar mücveri
Mantarları ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlarla karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın.
MALZEMELER
250 gr. mantar
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
3 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 tutam kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Vişneli ekmek tatlısı
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp toz şeker ve suyla kaynatın. Limon suyunu katıp soğumaya alın. Ekmekleri dilimleyip arkalı önlü kızartın. Fırın tepsisine ekmeklerin yarısını döşeyin. Üzerine yarım su bardağı şekerin yarısını serpip kompostonun da yarısını dökün. Aynı işlemi kalan malzemelerle tekrarlayın. Tepsiyi ocağa alın. Orta ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ekmekler suyunu çekince ocaktan alın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. vişne
1.5 kg. toz şeker
1/2 limon
4 su bardağı su
2 adet ekmek Üzerine:
1/2 su bardağı toz şeker
Süslemek için krem şanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA