Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ürüklü çorba

Tavuk budunu haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra eti didikleyin. Un, salça ve tereyağını, unun kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine süzdüğünüz tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup fındıktan küçük köfteler hazırlayın. Fırın tepsisine koyup 180 derece fırında pişirin. Köfte, nohut, tavuk eti ve pirinci salçalı suya katıp 10 dakika kaynatın.
MALZEMELER
1 adet tavuk budu
7 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyma
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber

Fındıklı havuç salatası
Havuçları rendeleyip zeytinyağıyla pişirin. Dövülmüş fındık, toz şeker ve tuz ekleyin. Yoğurdu dövülmüş sarmısakla karıştırıp havuca ekleyin ve karıştırın. Üzerini közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin.
MALZEMELER
1 su bardağı fındık
6 adet havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz
Süslemek için kırmızı biber
Dereotu

Yufkalı kadayıf sarması
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle didikleyin. Üzerine zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak yoğurun. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine kadayıfın yarısını yayın. Dövülmüş cevizi ekleyin. Rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın. Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.
MALZEMELER
300 gr. kadayıf
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA