Nuarı dilimleyip tencereye alın. Üzerine dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Tencereye etin ve sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 1.5 saat kısık ateşte pişirin. Etleri tencereden alıp servis tabağına yerleştirin. Zeytin sosu hazırlamak için sarımsak ve defne yaprağını tencereden çıkarın, kıyılmış zeytinleri ilave edin. 10-15 dakika pişirin. Etin üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. nuar
2 su bardağı kıyılmış dolgulu yeşil zeytin
1'er adet patates ve soğan
2 adet defne yaprağı
15 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Nohut salatası
Ayrı kaplarda geceden ıslanmış nohudu ve patatesleri haşlayın. Nohudu bir kaba alın. Soyulmuş patates ve domatesleri doğrayın. Biber, soğan ve maydanozu ince doğrayıp nohudun üzerine ekleyin ve karıştırın. Sos için; yoğurdu, ezilmiş sarımsakla karıştırın. İçine sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı nohut
2 adet patates
2 adet domates
8-9 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet sivri biber
2 adet limonun suyu Sosu için:
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Üzümlü milföy
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyup çözülmesini bekleyin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırında 15 dakika kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Bir tavada toz şeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin. Tavayı ocaktan alıp içine üzümleri koyun ve iki dakika bekletin. Milföylerin ortasını, bıçakla fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyun.
MALZEMELER
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm