Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuşbaşı etli domates yahnisi

Etleri arada bir karıştırarak, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar tereyağında kavurun. Arpacık soğanları ve suyu ekleyip 10 dakika birlikte sote edin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirip, sekize böldüğünüz domatesleri, nar ekşisini ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER
6 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet sivri biber
25 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kekik

Kırmızı soğan salatası
Soğanları piyazlık doğrayıp üzerine tuz dökün. Pancar ve havucu soyun. Jülyen doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Başka bir kapta maydanoz, yoğurt, sirke, hardal, bal, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız sosu soğanların üstüne dökün. Harmanlayıp servis kabına alın. Dereotu, nane ve fesleğenle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet kırmızı soğan
1'er adet pancar ve havuç
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak

Havuç lokması
Havuçları soyup rendeleyin. Tavada şeker ile sote edin. Pişirme sırasında tarçın ilave edin. Üç-dört dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 20 dakika bekletip servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. havuç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA