Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kroket dolması

Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağını eritin, doğranmış soğanları kavurun. Halka doğranmış havuçları katıp soteleyin. İnce kıyılmış mantarları ekleyip harlı ateşte 1-2 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Patateslere un, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Ortasına mantarlı harçtan koyup köfte şekli verin. Kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
3 adet patates
20 adet mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Tuz
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta

Muhallebi topları
Tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip hızlıca karıştırarak 2 dakika kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin. Toz şeker ve kakaoyu da ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ilave edin. Mikserle 5 dakika çırpıp krema sıkacağına alın. Servis tabaklarına sıkıp nane yaprakları ile süsleyerek ikram edin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı un
1 litre süt
8 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
2-3 dal nane

Fırında peynirli pırasa
Pırasanın sadece beyaz kısmını ikişer parmak kalınlığında doğrayın. İki su bardağı suda haşlayın, suyunu süzün. Yumurtaları çırpın. İçine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Orta ısılı fırında 10 dakika kadar, üzeri iyice kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
1 kg. pırasa
2 su bardağı su
3 adet yumurta
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 kahve fincanı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber, tuz
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA