Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mimoza çorbası

Patatesleri soyup bir tencereye koyun. Tavuk suyu ve tuzu ilave ederek hafif ateşte yumuşayana kadar pişirin. Düz bir kaba alıp iyice ezin. Kaynamakta olan suya patatesleri tekrar katın. Yağı ilave edin. İnce kıyılış havucu da koyun. 15 dakika sonra ateşten alın.
MALZEMELER
2 adet patates
8 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı margarin
1 adet havuç
Tuz

Yufkalı rulo köfte
Kıyma, soğan rendesi, sarımsak, maydanoz, haşlanmış havuç, Antep fıstığı, yumurta, tuz ve karabiberi yoğurun. Harcı ikiye bölün. Yufkaları düz bir zemine yayın. Erimiş margarinin bir kısmı ile yufkaları yağlayın, ikiye katlayın. Yufkanın bir kenarına köfte harcının yarısını koyup rulo şeklinde sarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerlerine yağ sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER
1 kg. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
2 adet yumurta
1 demet kıyılmış maydanoz
1 adet havuç
1 çay bardağı Antep fıstığı
2 adet yufka
3 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber

Elmalı pay
Un, toz şeker, yağ, bir adet yumurta ve kabartma tozunu yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba, hamurun yarısından fazlasını yayarak yerleştirin. Elmayı rendeleyip tarçın ve bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırın, hamurun üzerine yayın. Kalan hamurdan çubuklar yaparak üzerine koyun. Kalan yumurtanın sarısını çubukların üzerine sürün. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
3 adet elma
2 tatlı kaşığı tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA