Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli yoğurt çorbası

Buğdayı bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayınca verev doğranmış fasulyeyi ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıştırıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirin.
MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
200 gr. taze fasulye
Yeteri kadar su
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz

Ay çekirdekli tavuk
Tereyağını eritin. Üzerine ay çekirdeği, hardal, salça ve tuz katıp biraz çevirerek ocaktan alın. Tavuk etlerini bu sosa bulayıp aynı tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Kalan sosun üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup bir taşım kaynatın ve tavuğun üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
500 gr. tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz

Hardallı kurabiye
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Hurma sirkesi, hardal, tereyağı, yumurta sarısı, rendelenmiş kaşar peyniri, toz kırmızıbiber, tuz ve unu streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve kalıpla şekiller çıkarın. Üzerine çörekotu ile rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı hurma sirkesi
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
2 su bardağı un
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Çörekotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA