Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı semizotu

Semizotunu temizleyip yıkayın ve irice doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp küp küp doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun. Kıymayı ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekene dek kavurmaya devam edin. Üzerine semizotunu ekleyin. Birkaç dakika sonra, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesi katın. Beş dakika sote edin. Üzerine pirinç, limon tuzu, su ve tuz ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin.
MALZEMELER
2 demet semizotu
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
5 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı pirinç
2 küçük parça limon tuzu
1 çay bardağı su
Tuz

Kuskus salatası
Kuskusu haşlayın. Fazla suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Süzme yoğurt, yoğurt, mayonez, kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Dilediğiniz şekildeki bir kabı streç filmle kaplayın. Kuskusu yerleştirip buzdolabında bir-iki saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Susamı sıvıyağda kavurup salatanın üzerine gezdirin. Soğuk servis yapın.
MALZEMELER
1 paket kuskus
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı susam
1/2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Dondurmalı pasta
Pandispanyayı ikiye ayırıp iki katından da geniş ağızlı bir bardak yardımıyla sekiz adet yuvarlak çıkarın. Bal ve suyu karıştırıp pandispanyaları ıslatın. Dondurmaları bir kapta karıştırın. Bir adet pandispanyanın üzerine dondurma yayıp tekrar pandispanya ve tekrar dondurma olacak şekilde kaplayın ve derin dondurucuda bir saat bekletin. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet hazır sade pandispanya
100 gr. vanilyalı dondurma
100 gr. böğürtlenli dondurma
100 gr. çikolatalı dondurma
100 gr. fıstıklı dondurma
2 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 paket beyaz çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA