Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu kadınbudu köfte

Kıymanın yarısının içine kıyılmış maydanoz ve baharatları koyup bekletin. Diğer yarısını bir tavada doğranmış soğanla kavurun. Ilındıktan sonra kıymaları karıştırın. Kıymanın üzerine haşlanmış pirinç ve yumurtayı ekleyip yoğurun ve dilediğiniz şekilde köfte hazırlayın. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
500 gr. tavuk kıyması
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz
Kırmızıbiber

Domates dolması
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Büyük boy domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerini çıkarın. Kalan iki adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, sarımsakla birlikte zeytinyağında soteleyin. Üzerine maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin, haşlanmış makarna ile harmanlayın. Sardalyaları sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Domateslerin içine makarnalı harcı paylaştırın. En üste sardalya koyup servis yapın.
MALZEMELER
6 adet sardalya
6 adet büyük+2 adet orta boy domates
1/2 paket makarna
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Sebzeli börek
Kabak, patlıcan ve taze soğanları doğrayıp yağda hafifçe soteleyin. Kıyılmış dereotu, ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip karıştırın. Üzerine zeytinyağı sürdüğünüz yufkaları üçgen kesin. Geniş ucuna harçtan koyup muska şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 demet dereotu
100 gr. beyaz peynir
1 demet taze soğan
5 çorba kaşığı galeta unu
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA