Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızı lahanalı sandviç domatesler

Kırmızı lahanayı tuz ve sirke ile ovup iyice sıkın. Kornişon turşuları ve kırmızı soğanı kıyın. Havuç ve elmayı rendeleyin. Dereotu ve maydanozu kıyın. Kırmızı lahananın üzerine turşu, soğan, havuç, elma, mayonez, yoğurt ve tuz ekleyin. Dereotu ve maydanozun yarısını katıp harmanlayın. Domatesleri ortasından, sandviç ekmeği şeklinde, ancak tam ayırmadan kesin. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Domateslerin harçlı kısımlarını kıyılmış dereotumaydanoz karışımına bulayın.
MALZEMELER
10 adet küçük boy domates
1/2 su bardağı ince kıyılmış kırmızı lahana
1 çorba kaşığı sirke
5-6 adet kornişon turşu
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet küçük boy havuç
1 adet ekşi elma
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
8'er dal dereotu ve maydanoz
Tuz

Zencefilli patates çorbası
Patates ve havucu küp küp doğrayın, pırasayı ince kıyın. Havuç ve pırasayı yağda kavurup patatesi ve dilim zencefili ekleyin, beş dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp ılıtın, blender'dan geçirin ve bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp toz zencefili katın. Çırpılmış yoğurt ve kremayla servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. patates
1 adet havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim zencefil
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA