Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohutu, tahini, pancarı, sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip blender'da çekin. Humusu tabaklara paylaştırın. Üzerine nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.
MALZEMELER
250 gr. nohut
6 adet kırmızı pancar
1 su bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 dal nane
Tuz
Etli şehriye pilavı
Yemeklik doğranmış soğan ve eti, suyunu salıp çekene kadar tereyağında kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Kısık ateşte demlendirin.
MALZEMELER
4 adet domates
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 paket arpa şehriye
4 adet sivri biber
Yeteri kadar sıcak su
Tuz