Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Salma aşı

Eti, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişmeye bırakın. Safranı, yarım kahve fincanı sirke ve yarım kahve fincanı suda iki saat bekletin. Un ve tuzu, azar azar ılık su ilave ederek yoğurun. Nohuttan biraz daha büyük parçalar koparıp tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Bal ve kalan sirkeyi karıştırın. Et bir saat pişince nohut ve tereyağını ilave edin. Bir saat daha pişirip kabukları soyulmuş badem, tuz ve safranı ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Haşlanmış hamurları, dövülmüş sarımsağı ve ballı sirkeyi tencereye ekleyip 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yeteri kadar su
1.5 kg. kemikli kuzu eti
1/2 kahve fincanı + 6 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı safran
100 gram tatlı badem
6-7 diş sarımsak
2 çorba kaşığı bal
6 çorba kaşığı tereyağı
Tuz Hamur için:
7-8 çorba kaşığı un
Aldığı kadar su
Tuz

Havuç köftesi
Havuçları temizledikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve ezin. İçine yumurta, kıyılmış maydanoz, un, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Karışımdan 1 çorba kaşığı kadar alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp şekil verin. Köfteyi una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA