Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Brüksel lahanalı makarna

Makarnayı pişireceğiniz tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını tencereye alın. 10 dakika haşlanınca üzerine makarnayı ekleyin. 12 dakika birlikte pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp pul biberi 1-2 dakika çevirin ve makarnanın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket makarna
1/2 kg. Brüksel lahanası
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber
Tuz

Sebzeli ekmek
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz ile dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1'er adet kabak, pırasa ve havuç
1'er demet maydanoz ve dereotu
3'er çorba kaşığı yoğurt ve tereyağı
3.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA