Etleri tuzlayın, üzerine birer dilim salam ve pastırma yerleştirin. Dövülmüş fıstıkları üzerine serpip rulo şeklinde sarın. Etleri ısıya dayanıklı bir kaba dizip üzerini folyoyla kapatın. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp etlerin üzerine kaşar dilimlerini koyun. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
6 dilim biftek
6 dilim pastırma
6 dilim salam
1/2 su bardağı Antep fıstığı
6 dilim kaşar peyniri
Tuz
Pırasa köftesi
Pırasaları irice doğrayıp haşlayın, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın. Daha sonra blender'a alın. Üzerine haşlanmış patates, kıyma, maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiber ilave edip çekin. Arzu ettiğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kalan yumurtayı çırpın. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. pırasa
Yeteri kadar su
3 adet orta boy haşlanmış patates
300 gr. kıyma
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Portakallı patates salatası
Patatesleri soymadan tuzlu suda haşlayın. Portakal suyunu kekikle birlikte yarı yarıya azalana kadar kısık ateşte kaynatın, süzgeçten geçirin. Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Patatesleri dilimleyin. Portakal sosu patateslerin üzerine gezdirin. Dolmalık fıstığı kavurun. Pastırmaları önlü arkalı hafifçe pişirin. Patatesin üzerine pastırma, dolmalık fıstık, kıyılmış maydanoz, kekik, tuz ve karabiber ekleyin.
MALZEMELER
1 kg. patates
2 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı kekik
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
100 gr. pastırma
1/2 demet maydanoz
Tuz ve Karabiber