Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karnabahar graten

Karnabaharları tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçeklerini ayırın. Başka bir tencerede margarini eritip unu kavurun. Un sararınca yavaş yavaş süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini alıp karıştırın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
150 gr. margarin
1 su bardağına yakın un
6 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

***
Kabak köftesi
Kabakların içini çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanlarla birlikte bir kaba koyun. İçine un, yumurta ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını bırakınca limonla servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. kabak
1 adet soğan
3 çorba kaşığı un
2 yumurta
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Limon
***
Ballı kıtır
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp 2-3 santimetre uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip her tarafını iyice bulayarak servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA