Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuk sarma
6 adet dövülmüş tavuk göğsü
6 dilim jambon
6 dilim kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kekik
Tavukları tuzlayıp biberleyin. Her tavuk parçasının üzerine bir dilim jambon ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Üzerlerine kekik serptikten sonra rulo halinde sarın. Tavukların açılmaması için kürdanla tutturun. İyice kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.

Mandalinalı kek
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı mandalina suyu
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Mandalina suyu, Hindistan cevizi, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ekleyin, yağlanmış muffin kalıplarını boşaltın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Soğuduğunda üzerine çikolata sos dökün.

Fatik
1 kg. ıspanak
Tuz
2 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 kg kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı sıcak su
6 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
5 dilim ekmek Üzeri için:
Pul biber
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Ispanağı yıkayıp ince ince kıyın. Bol suda üç dakika pişirip süzün. Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, tarçın ve ıspanağı ekleyin. Sıcak su katıp 10 dakika pişirin. Doğranmış ekmekleri servis kabının dibine döşeyin. Üzerine ıspanağı sıcak sıcak yayın. Sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağında kavrulmuş fıstıkları ve pul biberi üzerine gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA