Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu pazı

Pazıyı kaynar suda beş dakika haşlayın. Yağları karıştırıp rendelenmiş soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Salçaları, dövülmüş sarımsağı, limon suyunu, tuzu, kimyonu, karabiberi, naneyi ve pul biberi katıp karıştırın. Yıkanmış bulguru ve bir çay bardağı suyu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Fırın kabına bir kat bulgurlu karışım, üzerine pazı yaprağı olmak üzere kat kat döşeyin. İki su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yağlı kağıdı ıslatıp sıkın ve bulgurlu pazının üzerini örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 demet pazı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1/2'şer demet maydanoz ve dereotu
2 su bardağı+1 çay bardağı su
Kimyon
Karabiber, tuz
Nane ve pul bibe

***
Cipsli tavuk butları
Cipsi ufalayın. Tavuk butlarının derilerini çıkarıp bir kaba alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. İçinin daha iyi pişmesi için bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp una bulayın. Yumurta akı ve sütü karıştırıp unlu tavuğu önce bu karışıma sonra cipse buladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 paket patates cipsi
8 adet tavuk budu
5 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı süt
Tuz
***
Peynirli mantı
Un, süt ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini ince açın. Yufkaları karelere kesin. Rendelenmiş beyaz peynir ve süzme yoğurdu karıştırıp kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.
MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gr. beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA