Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Brüksel lahanalı omlet

Brüksel lahanalarını temizleyip tuzlu suda beş dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Doğranmış soğanı iki çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine brüksel lahanalarını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip soteleyin. Yumurtaları, tuz ve fındıkla çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada omletleri pişirin, ikiye katlayıp aralarına lahanalı harçtan koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. Brüksel lahanası
Yeteri kadar su
1 adet soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş fındık
12 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

***
Cipsli soğan halkaları
Cipsi derin bir kabın içinde elinizle ufalayın. Soğanları halka şeklinde doğrayın ve önce una sonra süte bulayın. En son her tarafını cipsle kapladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 paket mısır cipsi
3 adet büyük boy soğan
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
***
Sebzeli kuru fasulye
Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı, küp doğranmış sebzeleri zeytinyağında kavurun. Doğranmış domatesi katın. Suda açtığınız salçayı, kesme şekeri ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak 10 dakika pişirin. Haşlanmış fasulyeyi ve haşlama suyundan 1 su bardağı ilave edip pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1'er adet pırasa, havuç, kereviz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
1 kahve fincanı su
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA