Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine soğuk suyu ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Yumurta sarısını çırpın. İçine sarımsak, sirke ve limon suyunu katın. Karıştırarak çorbaya ekleyin. Üzeri için erittiğiniz tereyağında küp doğranmış sucuğu bir-iki dakika çevirin. Pul biber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı su Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı 4 diş dövülmüş sarımsak
4 çorba kaşığı sirke
1/2 limonun suyu Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
5-6 dilim sucuk
1 çorba kaşığı pul biber
Pideli et sote
Pideyi iri küpler halinde doğrayın ve fırın tepsisine yayıp 200 derece fırında 15 dakika kızartın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip bir-iki dakika kavurun. Kıyılmış sivri biber ve sarımsak, küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biberi katın. İki dakika daha kavurup suyu ekleyin ve 30 dakika pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine eti boşaltın.
MALZEMELER
1 adet pide
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
6 adet sivri biber
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber