Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı antrikot

Eti, halka doğranmış soğan, sirke ve limon suyunda 20 dakika dinlendirin. Etin yanındaki soğanları yağda soteleyin. Aynı tavada eti de soteleyin. Eti fırın kabına alın, tuz ve karabiber ekleyerek fırında 40 dakika pişirin. Etleri sotelediğiniz tavada, mantarları suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin, soğanları ekleyin. Et suyunu da koyarak birkaç dakika pişirin. Soğan ve mantarları süzgeçten geçirin, suyuna suda ezilmiş mısır nişastasını ekleyip bir taşım kaynatın. Bu sosu tekrar soğan ve mantarların üzerine ekleyin. Antrikotu dilimleyip üzerine sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet kırmızı soğan
750 gr. dana antrikot
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
300 gr. mantar
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı su

Pırasa salatası
Pırasaları temizleyip verev şeklinde doğrayın. Kıvırcığı yıkayıp irice böldükten sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin. Daha sonra kiraz domatesleri salataya ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip harmanladıktan sonra servis yapın.

MALZEMELER
3 adet pırasa
Tuz
1 adet kıvırcık salata
1 demet küçük kırmızı turp
8-10 adet kiraz domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak

Kakaolu irmik tatlısı
Vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilyayı katıp ocaktan alın. Harcı ıslatılmış bir kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir-iki saat bekletin.

MALZEMELER
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
3-4 çorba kaşığı kakao
1/2 paket vanilya


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA