Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Narlı kavurma

Eti, üzerine zeytinyağı ekleyerek buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra buzdolabından çıkarın ve ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Ayıklanmış soğanları üzerine ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin. Baharatları katıp servis tabağına alın. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Eti, patates ve nar taneleriyle servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
1 adet nar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
15-20 adet arpacık soğan
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber

Karnabahar köftesi
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Tuzlu suda 25 dakika haşlayıp süzün ve ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, un, yumurta, muskat, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı yardımı ile parçalar alıp kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz
Karabiber

Patatesli ayva tatlısı
Patatesleri haşlayıp çatalla ezin. Soğuyunca içine nişasta, yumurta, un ve tuz ekleyip yoğurun. Ayvanın kabuklarını soyun ve ortalarını oyun. Üzerine toz şeker ile suyu ekleyerek 15-20 dakika pişirin. Kıtır harç için; kızartılıp robottan geçirilmiş ekmek, tereyağı ve toz şekeri, şeker eriyip rengi dönene kadar yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Ayvaların ortasına ceviz koyun ve patatesli harcı ikiye ayırıp ayvaların etrafını kaplayın. Kaynayan suda ayvaları 15 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp pudra şekerine bulayın ve dilimleyin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıtır harcı serpin. Ayva marmeladı ve cevizle süsledikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
2 adet büyük boy patates
1 adet ayva
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 adet ceviz
Bir tutam tuz Bulamak için:
Pudra şekeri Kıtır harç için:
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA