Hindinin boyun kısmından, etle derinin arasına, tereyağını bir bıçakla ittirerek yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp pişirme torbasına koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5-2 saat pişirin. Garnitürü hazırlamak için, zeytinyağını kızdırıp küçük küçük doğradığınız dolmalık biberleri üzerine ekleyin. Salçayı da ilave edip birlikte sote edin. Hindiyi servis tabağına alıp üzerine garnitürü dökün.
MALZEMELER
1 adet bütün hindi
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Garnitür için:
1'er adet kırmızı, sarı ve yeşil dolmalık biber
1 çorba kaşığı salça 1/2 çay bardağı zeytinyağı
***
Pancarlı portakal tabağı
Portakalları ikiye bölün. Etli kısımlarını tamamen çıkarmadan içlerini oyun. Otlu peyniri küp küp doğrayın, kıyılmış maydanoz ve kuru fasulyeyle karıştırın. Portakal çanaklarının içine küp doğranmış turşu koyun. Üzerine peynirli harçtan ekleyin. Yeniden turşu ve peynirli harç koyun. Sos için verilen malzemeleri karıştırıp üzerine dökün.
MALZEMELER
200 gr. pancar turşusu
3 adet portakal
100 gr. otlu peynir
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2-3 dal maydanoz
Sosu için:
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Karabiber