Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karalahana ezmesi

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Lahanaların saplarını ve ortasındaki kalın kısımları çıkarıp ince kıyın ve bol suda 15 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede 6 su bardağı su kaynatın. İçine lahana, kuru fasulye, tereyağı, pul biber ve tuzu katıp 30 dakika pişirin. Tenceredeki suyun dörtte üçünü bir kaba alın. Lahanaları tahta kaşıkla eze eze pişirin. Tamamen ezilince aldığınız suyu tekrar ilave edin. Üzerine azar azar mısır unu koyup sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1.5 kg. karalahana
1/2 su bardağı kuru fasulye
Yeteri kadar su
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1/2 su bardağı mısır unu
Tuz

***
Kolay domates çorbası
Unu, margarinle birlikte kavurun. Kavurma işlemi sürerken üzerine domates püresiyle karıştırılmış suyu katıp yavaş yavaş karıştırın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Ekmekleri küp küp doğrayıp kızartın, çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 paket domates püresi
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
2-3 dilim ekmek
***

Çikolatalı fondan
Yumurta aklarını ve pudra şekeri birlikte çırpın, benmari usulü eritilmiş çikolata, kakao ve vanilyayı ekleyin. Karışım biraz soğuyunca, minik parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Çikolatalı minik şekerlemeler ya da rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA