Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kereviz dolması

Kerevizleri soyup ikiye bölün ve limonlu suda bekletin. Sıcak su ilave edip haşlayın. Ilındıktan sonra içlerini çıkarın. Küp küp doğranmış soğan ve havuçları iki çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin, patates, bezelye ve kesme şekeri ekleyin. Haşlama suyundan bir su bardağı koyarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizleri sebzeli harçla doldurun. Un, iki su bardağı su, tuz ve kalan limonun suyunu mikserde çırpıp kerevizlerin üzerine dökün. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin

MALZEMELER
4 adet orta boy kereviz
2 adet limonun suyu
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
1-2 dal dereotu
Tuz

***
Patates mücveri

Patatesleri haşlayıp ezin. Soğan, havuç, kabak, maydanoz, biberi blendırda çekip patatesle karıştırın. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca katıp yoğurun. Harçtan yassı köfteler yapın. Üstlerine yağ sürüp fırının ızgarasında arkalı önlü pişirin.

MALZEMELER
4 adet patates
1'er adet soğan, havuç ve kabak
1 adet kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı galeta unu
1 yumurta
100 gr. beyaz peynir
6 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiler, kimyon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA