Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tahin soslu karnabahar
1 adet karnabahar
2 çay bardağı süt
1 adet pide
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı çörekotu
4 adet yumurta
2 çay bardağı tahin
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Tuz
Pul biber.
Bol suya sütü ekleyerek çiçeklerine ayrılmış karnabaharı haşlayın. Pideyi şeritler halinde kesip bir tepsiye dizin. Üzerine pul biber ve sarımsakla karıştırdığınız zeytinyağını sürün. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Yumurtaları haşlayıp dörde bölün. Tahini bir su bardağı su, kimyon, pul biber ve tuzla karıştırın. Karnabaharları servis tabağına alıp üzerine tahinli sosu gezdirin. Pide ve yumurta dilimlerini tabağın etrafına dizin. Maydanoz serperek servis yapın.

Gavurdağı salatası
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı ceviz
1/2 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Kuru nane
Tuz
Küçük kıyılmış domatesleri, doğranmış biberleri, rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış soğanları bir kasenin içinde karıştırın. Limon suyunu, yağı ve nar ekşisini katıp karıştırın. Tuz, pul biber, nane ekleyin. Üzerine kıyılmış cevizleri ilave ederek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA