Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Haşhaşlı Çörek

Bir kabın içinde zeytinyağı ve haşhaşı karıştırın. Ekmek hamurunu büyükçe açın. Üzerine haşhaşı sürün. Dilimler halinde kesip bükerek yağlanmış tepsiye dizin. 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı sürün ve beş dakika daha fırında pişirin.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 adet ekmek hamuru


***
Sütlü mercimek çorbası

Rendelenmiş soğan, patates, tereyağı, mercimek ve bir su bardağı suyu beş dakika tahta bir kaşıkla karıştırın. Kalan suyu ekleyerek mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve mercimek yumuşayana kadar pişirin. Kıymayı kavurun, unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun ve çorbaya katın. Biraz kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiberi gezdirin.

MALZEMELER
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı süt
1 adet soğan
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz
Süslemek için:
Kırmızı biber
***
Pırasa mücveri

Pırasaları çok ince doğrayın. Tuz ve karabiberle karıştırıp bir kaba alın. Üzerine diğer yeşillikleri de aynı şekilde kıyıp ekleyin. Yumurtaları içine kırıp karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip kabartma tozunu da içine ilave edin. Bu karışımı kızdırılmış yağın içine kaşıkla döküp iki yüzünü de kızartın. Mücverleri sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
4 adet pırasa
3 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA