Köfteli yoğurt çorbası
400 gr. yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
Tuz Köfte için:
150 gr. yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Bir tencerede un ve yumurtayı çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin. En son yoğurdu katıp karıştırın ve ocağa koyarak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra köfteleri kevgirle alıp çorbanın içine katın.
Baharatlı pilav
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet karanfil
2 çubuk tarçın
1 tutam safran
6 kakule tanesi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr. dolmalık fıstık
50 gr. Antep fıstığı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Pirinci kaynamış tuzlu suda 15 dakika pişirip süzün. Soğuk suyla yıkayın. Tencerede tereyağını eritin. Baharatları ilave edin. İki dakika karıştırıp pirinci ekleyin. Dolmalık fıstığı ve Antep fıstığını sıvı yağda kavurun, tencereye alın. Tüm malzemeyi karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Karabiber ve tuzu ilave edin.