Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuklu Adana kebabı
4 adet tavuk göğüs eti
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanı ve maydanozu kıyın. Tavuk etlerini de robottan geçirin. Bir kaba tavuk etini, soğan ve maydanozu koyun, baharatlarını ekleyin. Tereyağı da koyarak yoğurun, dört saat buzdolabında bekletin. Ceviz iriliğinde parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Yağsız tavada pişirin.

Lazanya salatası
6 adet lazanya
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1/2 demet taze soğan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 göbek salata
1-2 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
Mayda-
Lazanyayı tuzlu ve az yağlı kaynar suda 10 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip ortadan ikiye bölün. Doğranmış domates, soğan ve kırmızı biberi, ince kıyılmış salatayla karıştırın. Mayonez ve yoğurdu biraz zeytinyağıyla karıştırın, sebzeli karışımın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak üç kat yapın.

Kepekli kurabiye
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı kepekli un
1 su bardağı normal un
2 çorba kaşığı kepek
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Zeytinyağı ve şekeri çırpın. Süt ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine normal ve kepekli un ile kepeği de ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamuru yoğurun. Parçalar koparıp tepsiye dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA