Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Rosto

Kızdırılmış sıvı yağda eti kızartın. Çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın. Tenceredeki yağa margarini ekleyin, içine soğan, havuç ve salçayı koyup biraz kavurduktan sonra unu azar azar ilave edin. Et suyunu da azar azar ekleyin. Eti tencereye koyun, maydanoz saplarını üzerine serpin. Yaklaşık bir saat ağır ateşte pişirin. Servis tabağına alıp pişirme suyunu süzerek etin üzerine dökün.



MALZEMELER
750 gr. kontrfile
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
5-6 su bardağı su veya et suyu
1 demet maydanoz sapı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber

Lahana salatası
Lahanaları ayrı ayrı haşlayın, sularını süzün. Havucu rendeleyin. Maydanozu temizleyip doğrayın. Servis tabağına havucu, beyaz lahanayı ve kırmızı lahanayı birbirlerine karıştırmadan yerleştirin. Üzerine maydanozu serpin. Bir kapta zeytinyağını ve limon suyunu, kekik ve tuzu birlikte çırpın. Karışımı salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
7-8 adet beyaz lahana yaprağı
1 adet küçük kırmızı lahana
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA