Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Baklalı tavuk
300 gr. bakla
4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
1/2'şer demet dereotu ve maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tavukları dövün ve tamamen ayırmadan cep şeklinde kesin. Baklayı kıyın. Kırmızı biberi küp doğrayın. Bakla, kırmızı biber, ufalanmış peynir, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biberi karıştırın ve tavukların içine doldurun. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağında kızartın. Üzerine su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Dereotlu börek
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 demet dereotu
150 gr. beyaz peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve yağı blender'dan geçirin. Bir adet yufkayı serin, üzerine iç malzemesinin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin; malzemeyi yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın ve her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyup bir süre buzlukta beklettikten sonra dilimleyin ve yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA